A kávé meséje!

Szerelmes lettem a kávé minden cseppjébe... Flörtként indult, de elragadott. Bár igyekeztem, ellenállni neki maga a lehetetlen. Ha már kapcsolatban vagyunk, gondoltam megismerem, ezért kezdtem kutatni minden sejtjét, rezdülését, mindent, hogy megtudjam ki ő nekem!

Friss topikok

Daniel Moser, akinek a neve is tiszteletet ébreszt

2013.12.05. 00:35 aaniko

DSCN4646.jpg

Ahogy a tanítás szólt. Háromszor a kiskanállal eltolom a habot, hogy lássam a mélységét és a textúráját. Összesik, megáll a kanál szélénél, hány centiméter és a még a kötelezők. Ez a majdnem összesik, de még nem lapos kategória.

Na az van, hogy ez a kávé ízetlen. Vagy nem akar egy fazék tejben fürödni a teste vagy amíg Bécsből ideért meghalt útközben és ez már csak egy forró temetés, amit mi látunk. Az első közelebb áll a megoldáshoz. Ittam ugyanis egy lattet még utána és az is az elalvás előtti meleg tej ízű volt. Egyet nem ittam, ristrettot, hogy kiderüljön mennyire helytállóak a tippjeim. Majd keresek egy celebet, aki visszazarándokol velem, hogy igyak egyet a feedback kedvéért :)

Szóval Moser Úr egy testetlen szellem ebben a formában. Az Omniára szocializálódott társadalmi rétegnek kiugróan jónak tűnhet, mert a rossz karakterek hiányoznak azt már kiküszöbölték. De a jót még nem sikerült implementálni. Erősen középutas megoldás, ha nem akarsz rossz kávét inni, de jót meg nem találsz :)

A hely megérdemle egy magasabb gondolatot kávé ügyben, de nekem az csapódott le, hogy inkább arra törekszenek legyen egy márka ami máshol nincs és attól legyen boldog a tömeg, hogy valami kuriózumot iszik, ne attól, hogy különlegesen finomat. Minden másban tiszteletem a bistronak, mert az ételek és a felszolgálás zseniális. 

B verzió erősebb kávét rendeljenek, vagy kevesebb tejjel gyártsák a tejes italokat :)

Hajrá Bagatelle, amúgy szeretlek, mert az atmoszféra nagyon egészséges!

A bejegyzés trackback címe:

https://coffeetour.blog.hu/api/trackback/id/tr965676405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

COMPÓ 2014.02.27. 14:18:58

Kár,hogy amiről irsz ahhoz nem értesz....

aaniko 2014.02.28. 13:23:04

Nem tényleg nem, az utcáról érkezem, ahogy a vendégek 99%-a. Igyekszem csak a személyes benyomásaim leírni és várom mindenki más eltérő vagy azonos véleményét :) Ez kizárólag a saját ízlésem!

giuseppepapa 2014.07.23. 21:47:56

Valóban nem értesz hozzá, de ez nem mentség arra hogy sületlenségeket írj! Ne hasonlítsd azt a kávét a kotyogós kávén nevelkedett ízlésedhez. ha szeretnéd egy kávé ízét megtudni, minimum eszpresszót iszol (a lattét az osztrákoknál öregasszonyok kávéjának hívják. Pontosan azért amit leírtál langyos lötty tejjel éjszaka a vénasszonyok ihatják fél órán keresztül és közben kerepelnek). Ha lehet a tejet is mellőzöd. A Magyar és az Osztrák kávékultúra teljesen más, nem várhatsz el egy Olasz eszpresszót egy Osztrák tradicionális helyen.Nem gondolom, hogy azért mert Neked nem volt elég erős a kávé Nekik meg kéne azt változtatni.Gondolom a Sacher torta meg nem elég csokis, tehát ezen az alapon mindenbe bele lehet kötni.Kevés ideig a volt főnököm egy Olasz bérelte a helyet, és hidd el nem fogják magukat leégetni.És végezetül remélem olyan jártas vagy a kávék világában hogy simán eligazítod Őket hogy tegyenek kevesebb tejet abba amibe amúgy sok kell, na hát ehhez meg külön gratulálok.

aaniko 2014.07.24. 14:09:06

Köszönöm a hozzászólást! Nem kotyogóst iszom. Chemex, Aeropress, Filter, espresso, capuccino, latte mindent és minden formában. Miután elvégeztem a barista tanfolyamat részt vettem több nemzetközi kávétúrán, ahol volt lehetőségem gyakorolni. Olaszországban espressokat és németen speciality vonalon filtereket kóstoltam jelezve ezzel, hogy nem vagyok elfogult egyik irányban sem. Mivel nem ismer nem tud rólam ilyesmit. De ez így van rendben. Az ízlés pedig egyéni dolog, a fontos, hogy ha nekem nem is ízlett a vásárlókörének nagyon! Ennek pedig örüljünk!!! Sok sikert Önnek :)

metszo_ollo · http://hozamkorlat.blog.hu/ 2014.09.30. 09:51:32

Azt hiszem pont az ilyen hozzáállás miatt tart ott a magyar vendéglátás, ahol...
süti beállítások módosítása