A kávé meséje!

Szerelmes lettem a kávé minden cseppjébe... Flörtként indult, de elragadott. Bár igyekeztem, ellenállni neki maga a lehetetlen. Ha már kapcsolatban vagyunk, gondoltam megismerem, ezért kezdtem kutatni minden sejtjét, rezdülését, mindent, hogy megtudjam ki ő nekem!

Friss topikok

Fekete vagy fehér

2014.02.09. 21:14 aaniko

fotó.JPGAzt mondják rólam az emberek, hogy megosztó vagyok, mert számomra valami vagy fekete vagy fehér. Vagy érzem vagy nem, vagy tudom vagy nem, vagy csinálom vagy nem. 

Tény, hogy a kedvenc színem a fehér, ami ártatlan tisztasággal mindent feltár és befogad, a második a listán pedig a fekete, ami hűvös eleganciával távol tart. 

Tudat alatt, ezért örültem meg a fekete nyitásának, mert a fehér alapon fekete betűk már előre megfestették a hely teljes filozófiáját. Bűbájosan kedves kávézóról beszélünk, ahol a tulajdonos szemlélete, a finomsága, a vásárlók iránti érzékenysége azonnal megmutatkozik a designban. Itt a kávéról még szó sincs. A hely tudatosan úgy van kialakítva, hogy átmenő forgalmat szolgáljon ki és a kávé elkészítésének látványa benned maradjon, amikor kilépsz az ajtón, feltekintesz a körút ódon épületeinek homlokzatára és csodálkozásod közben szürcsölöd a latted korán reggel. Nem tudsz beülni és nem tudod ottfelejteni magad, átterelve ezzel a pillanat lényegét a kávédról a haverodra. Ügyes és merész találmány a pici hely, ami dícséri a tulajdonost. Pár percet vagy bent, megnézed, hogy kerül a poharadba a misztikus mese és mindkét tenyered ölelésében a pohár kilép az ajtón, te meg szerencsés esetben elkíséred.

Ha belépsz elemi erővel hasít beléd, hogy fenyeget az éhhalál, mert a helyben készült mini kakaós csigák konkrétan arra a részére tekerednek rá az agyadnak, ami az éhségért felel. A pite pedig alattomosan színes és az pedig a vizuális részét kezdi el ingerelni az agyadnak. Minden friss, minden könyörög, hogy edd meg vagy elátkoz. 

A barista mindenkit ismer, nyitott, optimista és szakma szeretete a kávéd minden cseppjében megmutatkozik. A tulajdonos pedig példakép lett, az 50 legsikeresebb fiatal vállalkozó egyikeként foghatunk vele kezet. Ha beléptek egyértelmű lesz miért választották be. Stílusos, laza, energikus, közvetlen és örök optimista! Kicsit ő is megelőzi a korát!

Casino moccával és az Alchemy pörkölő Elixírjével dolgoznak. Tudámosom szerint Budapesten ilyet máshol nem tudsz kóstolni, ezért ha az újdonság kékmadarát üldözöd a városon keresztül ide ugorj be, mert itt biztosan megpihen madarunk.

Flat white-ot kóstoltam és szerettem. Ez a pörkölő tényleg ügyesen oldja meg, hogy életet csöpögtessen beléd. 

Legyetek színesek, de néha térjetek vissza a lényeghez, az origohoz, a feketéhez és a fehérhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://coffeetour.blog.hu/api/trackback/id/tr895806810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása